Epämukavuusalueella on kamalan ihanaa!

Epämukavuusalueella on kamalan ihanaa!

Riikka Autio

15.10.2018

Meitä on moneen junaan: Toiset tekevät työtä kokeakseen vapaa-aikanaan jotain elämää suurempaa. Monet raatavat työssä henkitoreissaan, koska pitävät siitä vilpittömästi tai koska rahantarve. Kiinnostavin on kuitenkin luovien ”epämukautujien” joukko, joka kyseenalaistaa ja yhdistelee totuttuja tapoja uusiksi ajattelumalleiksi sisäisen poltteen ohjaamina. Kokonaisuuden kannalta jokainen rooli on tärkeä. Mutta mihin liittyy halu ylittää mukavuusalueen rajat? Onko se yrittäjyyden edellytys?

Organisaatioissa syntyvä dynamiikka vie vääjäämättömästi eteenpäin kohti uutta ja erilaisuuden tukeminen on ratkaisevaa. Joukkueen menestys syntyy jokaisen pelaajan roolista ja siitä, miten pelinjohtaja, lukkari, sieppari, pesävahdit ja kopparit onnistuvat turvaamaan kärjen etenemisen toisiaan lukemalla. Kehittymistä tapahtuu sitä suuremmin harppauksin, mitä rohkeammin kukin ottaa haltuun uusia epämukavuusalueita.

Viuleva Mustikkamaa Yhteys

Monissa tapauksissa sisäinen palo pitää käynnissä jatkuvaa ”yhteyttämisprosessia”, jonka tuloksena syntyy uusia yhteyksiä ja visioita. Yrittäjämäinen rohkeus – totunnaisuuksien haastaminen – ajaa toisia ulos vanhasta turvallisesta ja saa ponnistelemaan kohti kiehtovaa tuntematonta. Epämukavuusalueelle pyrkivien syvimpänä ajurina taitaa kuitenkin olla halu kokea aina uudelleen se ylivertainen olotila, joka rohkeudesta, luovuudesta ja innovaation syntymisestä kihoaa.

Epämukavuusalueelle ajava päämäärä voi olla myös muu kuin maailmoja mullistava läpimurto. Kokonaisvaltainen tyytyväisyyden kokemus perustuu yksilön itse asettamiin tavoitteisiin. Verkostoitumista karttavalle se voi olla tietoinen itsensä altistaminen uusien ihmisten kohtaamiselle ja jokaisen uuden suhteen solmimisesta syntyvä onnen tunne. Esiintymispelkoinen voi haastaa ja voittaa itsensä astumalla yleisön eteen.

Aloittavan yrittäjän arjessa monet asiat ja kohtaamiset ovat kaikkea muuta kuin miellyttäviä, mutta sisäinen halu ja intohimo pakottavat ottamaan selvää ja heittäytymään kehään.

Esimerkiksi voisin ottaa vaikkapa itseni – humanistin, joka päättää rakentaa itse omat verkkosivunsa. Projektin aikana olen erehtynyt, ottanut opikseni, luonut uutta ja lopulta tuulettanut itseni voittamista! Viulevan sivustoprojekti on ollut kamalan ihana hyppy epämukavuusalueelle. Tuloksena on kuitenkin tarkoituksenmukainen alusta, jossa voimme esitellä tuotoksiamme ja ajatuksiamme sekä toteuttaa itseämme. Sivustonrakentajana etenen polkuani lapsen kengissä, ja uusia epämukavuusalueita on valloitettavana miljoonakertainen määrä hallussa oleviin verrattuna. Aloittavan yrittäjän arjessa monet asiat ja kohtaamiset ovat kaikkea muuta kuin miellyttäviä, mutta sisäinen halu ja intohimo pakottavat ottamaan selvää ja heittäytymään kehään. Ilman ponnisteluja ei saavuta Sitä Tunnetta!

Me totunnaisuuksia kyseenalaistavat luovat ihmiset pyrimme tekemään epämukavuusalueesta viihtyisän ottamalla härkää sarvista. Miksi? – Koska eilisen hyvä ei ole tämän päivän hyvä ja joutaa alelaariin! Me ymmärrämme, että vain muutos voi johtaa parempaan huomiseen. Törmäsin tähän ajatukseen pohtiessani syitä epämukavuusalueella viihtymiseen ja tempautuessani mukaan Luvvie Ajayin TED Talkiin aiheena Get comfortable with being uncomfortable. Esityksen teemoja ovat pelkoakin suurempi halu muuttaa maailmaa ja yhden rohkeudesta liikkeelle lähtevä hyvän dominoefekti.

 

Astu epämukavuusalueelle ja tee yksi pelottava juttu joka viikko, niin koet järisyttäviä tunteita ja varmistat hyvän huomisen!

Olen samaa mieltä Ajayin kanssa: Asioiden säilyttäminen ennallaan on mukavaa, mutta mukavuus on yliarvostettua. Mukavuuden seurauksena status quo pysyy. Jokainen meistä kuitenkin toivoo, että huominen olisi tätä päivää parempi, ja tämä on mahdollista vain muutoksen kautta. Tähän liittyen heitänkin sinulle viulevan haasteen: astu epämukavuusalueelle ja tee yksi pelottava juttu joka viikko, niin koet järisyttäviä tunteita ja varmistat hyvän huomisen!

 
 

#epämukautujat #epämukavuusalue #rohkeus #luovuus #innovaatio #yrittäjyys

 

Me Viulevassa uskomme, että välitön ja avoin viestintä luo pohjan rohkeudelle ja luovuudelle. Ne ovat puolestaan edellytys viulevien ratkaisujen ja innovaatioiden syntymiselle. Vaikka asenteemme onkin viuleva, vakava suhtautumisemme työhön vie tekemistämme tavoitteellisesti kohti määränpäätä ja tuottaa priimaa. Sorvatessamme sydän roihuaa ja intohimo vyöryy ilmoille kuin pyörremyrsky. Olisiko yrityksenne aika tattua pyörteeseen ja inspirtoitua?

Voimmeko auttaa?

Tai kerro tarpeestasi, niin otamme yhteyttä: