Viuleva tarina

VIULEVA TARINA

Huomasin tunnistavani itsessäni monia yrittäjän piirteitä. Se liikutti, mutta ei juurikaan yllättänyt.

Yrittäjyydessä on voima ja mahdollisuus. Lähes 20 vuotta sitten aloin inspiroitua vahvoista visionääreistä, joilla yrittäjinä oli valta muuttaa asioita ja voima saada aikaan jotain parempaa. Työuralleni on osunut organisaatioita, joissa visionäärien ideat ovat saaneet kaikupohjaa ja kasvaneet viisaiden valintojen, oikeiden ihmisten sekä pienten onnenkantamoistenkin kautta upeiksi menestystarinoiksi. Niistä reppuuni kertyneitä eväitä hyödyntäen haluan itse yrittäjänä ja tahtonaisena luoda lisää menestystä ja hyvinvointia.

Vuoden 2017 lopulla oli aika käydä unelman kimppuun. Uusyrityskeskuksen sivuilla kysyttiin tuolloin Millainen on hyvä yrittäjä? ja esitettiin vastaukseksi monenlaisia vaatimuksia: Yrittäjyys edellyttää tiettyjä henkilökohtaisia ominaisuuksia, kuten päämäärätietoisuutta, ahkeruutta, rohkeutta, organisointikykyä ja epävarmuudensietokykyä. Yrittäminen on myös itsensä toteuttamista, joten vahva visio ja luovuus auttavat löytämään oman paikan yrityskentällä. Lisäksi yrittäjyys vaatii joustavuutta ja pitkäjänteisyyttä, suomalaista sisua. 

Lempipaikkani on epämukavuusalueella, ja minua luonnehditaan usein vahvatahtoiseksi ihmiseksi, joka saa asiat tapahtumaan. Huomasin tunnistavani itsessäni monia yrittäjän piirteitä. Se liikutti, mutta ei juurikaan yllättänyt. Olin viimein valmis — Viuleva syntyi kesäkuussa 2018.

Sisälläni on ollut aina palo saada aikaan jotain uutta ja parempaa. Olen rohkea vaikuttaja, mutta myös markkinoinnin ja viestinnän moniosaaja. Kaltaisiani tarvitaan johtamisen aisaparina tämän päivän yrityksissä, sillä kehittyminen ja muutosten läpivienti edellyttää entistä markkinoinnillisempaa ajattelua ja ammattimaisempaa viestintää.

Toimintatapojen ja prosessien tehostaminen ei ole ollut enää aikoihin toimivin tapa ratkoa organisaatioiden haasteita. Sen sijaan kestäviin ja kannattaviin tuloksiin päästään muuttamalla johtamista, rakenteita ja ajattelua perusteellisesti aina yksilötasolle asti. Kommunikaatiopihiys on korvattu avoimuudella ja aktiivisella viestinnällä, ja se tekee organisaatioista ammattiviestijälle viulevan toimintaympäristön!

Viulevan tahtotilana on edistää ihmisten hyvinvointia yritysten kestävän kasvun kautta. Työkalut tahtotilan toteuttamiseen ovat rakentuneet koulutuksen ja työn tuloksena: kannattava kasvu syntyy kiistatta strategisen markkinoinnin välinein, kun taas yrityksen tunnettuus ja myynti kasvavat operatiivisen markkinointiviestinnän avulla. Ne ovat Viulevan ratkaisut liiketoiminnan haasteisiin.

Kaikkivoipaisuuden illuusion ja valmiiden vastausten antamisen asemesta Viulevan toimintatapoja ovat kuunteleminen, kyseleminen, haastaminen, avoin palaute ja yhdessä innovointi. Oman kokemukseni rajallisuuden hyväksyen olen myös rakentanut laajan kumppaniverkoston, josta ammennan tarpeen mukaan lisää osaamista ja tekeviä käsiä.

Riikka Autio
Viuleva yrittäjä 

Mikä on teidän yrityksenne tarina?

Viulevia tarinoita

Helsingin Asuntokauppiaat Lkv Oy Anna Tapojarvi Q

Asuntokauppias Annan tarina

Annan juuret ovat kaukana pohjoisessa, Tornionjokilaakson Pellossa. Määrätietoisuus ja tavoitteellisuus ovat Annalle luonteenomaisia piirteitä – kuin tunturikoivu Anna ottaa pystypäin vastaan elämänkulun vaihtelut – hellivän poudan, lähes tainnuttavalta tuntuvan talvenselän ja koko välimaaston kirjon. Anna suhtautuu unelmiin kuin kaamokseen:...

Viuleva Blogi Ydinarvoihin Perustuva Yrityskulttuuri Synnyttää Supervoimia Ja Tuloksia

Muutosviestintä edellyttää erityistä rohkeutta ja taitoa

Rohkeus on muutoksen edellytys. Status quo säilyy, jos kukaan ei avaa suutaan, eli kehityksen moottoriksi tarvitaan pelottomia avauksia ja avoimuutta tukevaa ilmapiiriä. Asiaintilaan vaikuttaminen vaatii omaan asiaan uskomisen lisäksi erityistä rohkeutta...

Viuleva Arvot Ovat Kivijalka

”Maailmassa on hyvä elää, kun elää ihmisiksi!”- Arvot yksilön ja organisaation kivijalkana

Ukko, joksi mummo puolisoaan kutsui, kulki kaitaa polkua. Hän noudatti elämässään luterilaisia periaatteita: Perheen päänä hän huolehti katraansa hyvinvoinnista tuoden pöytään leivän ja sen päälle voin. Käsistään kätevänä hän...