Viuleva tarina

VIULEVA TARINA

Yrittäjyydessä on voima ja mahdollisuus. Lähes 20 vuotta sitten Riikka Autio alkoi inspiroitua vahvoista visionääreistä, joilla yrittäjinä oli valta muuttaa asioita ja voima saada aikaan jotain parempaa. Riikan työuralle osuneissa organisaatioissa visionäärien ideat olivat saaneet kaikupohjaa ja kasvaneet viisaiden valintojen, oikeiden ihmisten sekä onnenkantamoistenkin kautta menestystarinoiksi. Niistä reppuunsa kertyneitä eväitä hyödyntäen Riikka haluaa itse yrittäjänä luoda liiketoimintaa,  joka lisää menestystä ja hyvinvointia.

Vuoden 2017 lopulta alkaen yrittäjäunelma muotoutui askel kerrallaan henkilökohtaisten yrittäjäominaisuuksien punninnan ja liikeidean muodostamisen kautta. Lopulta kesäkuussa 2018 syntyi Viuleva – myönteisten ihmisten, projektien ja tulosten markkinointitoimisto. Kaikkea positiivista kuvaava, Pappa-Tunturillaan vuoksen rantoja viiletelleen isoisän tarinoissa usein esiintynyt viuleva-adjektiivi asuu syvällä yrittäjän sydämessä ja on Viulevan arvomaailman perusta.

Viulevan liiketoiminta on alusta alkaen pohjautunut vahvaan asiantuntemukseen sekä rohkeaan, määrätietoiseen ja sisukkaaseen toimintatapaan. Lempipaikkansa epämukavuusalueelta löytävää Viulevan yrittäjää ajavat sisäinen palo sekä halua saada aikaan jotain uutta ja parempaa. Riikka on markkinoinnin, viestinnän ja kansainvälisyyden moniosaaja, mutta myös rohkea vaikuttaja. Yhdistelmä sopii hyvin johtamisen aisapariksi tämän päivän yrityksissä, sillä kehittyminen ja muutosten läpivienti edellyttävät entistä markkinoinnillisempaa ajattelua ja ammattimaisempaa viestintää.

Toimintatapojen ja prosessien tehostaminen ei ole ollut enää aikoihin toimivin tapa ratkoa organisaatioiden haasteita. Sen sijaan kestäviin ja kannattaviin tuloksiin päästään muuttamalla johtamista, rakenteita ja ajattelua perusteellisesti aina yksilötasolle asti. Kommunikaatiopihiys on korvattu avoimuudella ja aktiivisella viestinnällä, ja se tekee organisaatioista ammattiviestijälle viulevan toimintaympäristön!

Viulevan tahtotilana on edistää ihmisten hyvinvointia yritysten kestävän kehityksen kautta. Työkalut tahtotilan toteuttamiseen ovat rakentuneet koulutuksen ja työn tuloksena: pitkäjänteinen kannattava kasvu syntyy kiistatta strategisen markkinoinnin ja vastuullisuustyön välinein. Lyhyemmän aikajänteen tavoitteet, kuten yrityksen tunnettuus ja myynti puolestaan toteutuvat operatiivisen markkinointiviestinnän avulla. 

Kaikkivoipaisuuden illuusion ja valmiiden vastausten antamisen asemesta Viulevan toimintatapoja ovat kuunteleminen, kyseleminen, haastaminen ja yhdessä kehittäminen. Oman rajallisuuden hyväksyen Vulevassa on panostettu myös laajaan kumppaniverkostoon, josta voi ammentaa tarpeen mukaan lisää kapasiteettia, ratkaisuja ja tekeviä käsiä.

Mikä on teidän yrityksenne tarina?

Viulevia tarinoita

Fintos Oy:n tarina

Matkalla teollisuuden ykköskumppaniksi

Fintos Oy syntyi vuonna 2008 viiden ihmisen ideasta. Vuodet ovat uurtaneet yrittämisestä ruusuisimmat, mutta valitettavasti myös kaikkein raadollisimmat puumerkkinsä, jotka kulkevat matkamuistoina perheyrityksessä. Matkasta syntyy myös yrityksen ydin, jonka kaiut ulottuvat arjen valintoihin. Niistä kumpuavat myös periksiantamattomuus, sitoutuminen ja luovuus sekä vahva tiimi, joiden ansiosta Fimtos on tänään teollisuuden tärkeä hydrauliikka- ja pneumatiikkakumppani.

Vinkel Brändikäsikirja14

Vinkkel on puusepän oodi

Vinkkelin kehittäjä J. Tuikkanen kasvoi venepuusepäksi suurten suomalaisten opeissa. Hän tietää, että vain valmiin työn ulkonäkö merkitsee ja että lopputulosta hiotaan täydellisyyteen. Ehdoton tyytyväisyys ei tunne kompromisseja! Vinkkel-valmiskulma perustuu oivallukseen, että kesken jäävien urakoiden ja irvistävien kattolistanurkkien ikeeseen on olemassa helpompi ratkaisu. Vinkkel on puusepän oodi loppuun viedyille listaurakoille ja viimeistä jiiriä myöten valmiille kodeille, joiden tuntu tenhoaa jo kynnyksellä ja antaa tilaa uusille unelmille.

Finess Energy 041120 Netti (37)

Yli kymmenen vuotta tekoja energiankäytön tehostamiseksi

Vuonna 2010 näytti siltä, että öljyn hinta nousisi loputtomasti. Lämpötekniikan osaaja Paavola työskenteli tuolloin energia-alalla ja tunnisti tuskan, jonka energiakustannusten jatkuva kasvu aiheutti. Vuosikymmenen aikana ratkaistut asiakkaiden haasteet ja kolutut työmaat ovat laajentaneet ymmärrystä. Ja koska insinööreille vain faktat merkitsevät, kouluttautuminen ja muut keinot aallonharjalla pysymiseksi ovat olleet osa kehittymisstrategiaa.