Miksi suutarin lapsilla ei ole kenkiä?

Miksi suutarin lapsilla ei ole kenkiä?

Riikka Autio

5.9.2019

Mitä jos suutarin lapset ovat kengättömiä siksi, että yrittäjävanhempi yrittää tehdä kaiken yksin? Leivän saaminen pöytään eli asiakaslupauksen lunastaminen vie ajan eikä resursseja jää muuhun. Suutari on malliesimerkki yksinyrittäjästä!

Yksin yrittämisen sijaan yksinyrittäjän kannattaa verkostoitua ja luoda strategisia kumppanuuksia, joissa osapuolet seuraavat Viulevan mottoa: kukin tehköön mitä parhaiten osaa. Tämä on ainoa ratkaisu suutarisyndroomaan ja ollut myös oma tavoitteeni ensimmäisen yrittäjävuoteni aikana. Erikoisosaajat täydentävät omaa ydinpalveluvalikoimaa ja laventavat toimintamahdollisuuksia. Ennen kaikkea yhden oven taktiikka helpottaa asiakkaan roolia.

Viuleva Blogi Miksi Suutarin Lapsella Ei Ole Kenkiä

Viulevan omia ydinpalveluita tukee nyt verkostollinen kokeneita asiantuntijoita ja yhdessä voimme tarjota kaiken tämän päivän monikanavaiseen viestintään. Rohkeus ostaa lisäpotkua verkostosta on paras keino ehkäistä ennalta suutarisyndroomaa. Eräs menestyvä valokuvaaja sanoi organisoinnin ja tehokkuuden olevan yksinyrittäjän elinehto. Vaikka osaisi kaiken itse, omaa ajankäyttöä on ohjattava tuottoisimpaan tekemiseen. Tämä lainalaisuus koskee niin yksinyrittäjää kuin pk- ja suuryrityksiä.

Vaikka osaisi kaiken itse, omaa ajankäyttöä on ohjattava tuottoisimpaan tekemiseen. Tämä lainalaisuus koskee niin yksinyrittäjää kuin pk- ja suuryrityksiä.

Nyt ryppyjä on riittävästi, mutta ei vielä liikaa. Näin vastaan kysymykseen, miksi ryhdyin yrittäjäksi juuri nyt. Ensi vuonna tulee täyteen 20 vuotta siitä, kun aloitin kokoaikaisen työnteon. Olen saanut oppia markkinointia ja Venäjän-kauppaa menestyneissä yrityksissä ja nyt olen valmis heittämään ammatillisen osaamiseni kehään. Matkan varrelle osuneet yhteisöt ja persoonat ovat myös kukin tavallaan valmistaneet minua yrittäjyyteen.

Oppikouluista ja saavutuksista suurin on ehdottomasti vanhemmuus. Rakkaat lapseni ovat pakottaneet oppimaan itsestäni ja muista enemmän kuin kukaan tai mikään muu. Yrittäjyyden ensimmäinen vuosi on ollut voimainkoitos perheelle. Kiitos, että olemme venyneet!

Olen nojannut tukiverkostooni enemmän kuin tarpeeksi ja ydinperheeni lisäksi olen kiitollinen tuesta lähisukulaisilleni ja ystävilleni. Kaiken paahtamisen keskellä on tärkeää pyrkiä elämään arvojensa mukaan, sillä ne juurruttavat maahan ja luovat pohjan tyytyväisyydelle. Yhteys läheisiin on arvoista tärkein.

Epäonnistumiset ja notkahdukset ovat usein surkean pomon syytä. Todellakin! Kun katson häntä peilin kautta silmiin, koen usein musertaviakin tunteita. Päivä päivältä nopeammin peilistä kuitenkin heijastuu se suuri unelma, joka on kirjoitettu Viulevan syntytarinan alkuun:

Yrittäjyydessä on voima ja mahdollisuus. Lähes 20 vuotta sitten Riikka Autio alkoi inspiroitua vahvoista visionääreistä, joilla yrittäjinä on valta muuttaa asioita ja voima saada aikaan jotain parempaa.

Unelmani on kasvattaa Viulevasta menestyvä yritys, jonka ansiosta asiakasyritykset ja ennen kaikkea niiden vaikutuspiirissä olevat ihmiset voivat paremmin.

Kiitos yrittäjyydestä, hyvää Yrittäjän päivää ja menestystä kaikille yrittäjille!

 
 

Vaasassa Yrittäjän päivänä 5.9.2019

Riikka Autio [Viuleva]

 

#yrittäjänpäivä #yrittäjänviikko #yksivuotiskatsaus #viuleva #markkinointitoimisto #suutarisyndrooma