Fintos & Viuleva Päällikkö

Asiakastarina Fintos Oy

Suunnitelmallinen markkinointi heijastuu teollisuuden hydrauliikkakumppanin koko toimintaan

Teollisuuden hydrauliikka- ja pneumatiikkakumppani Fintos valitsi markkinoinnin kehittämisen avuksi Viuleva Päällikkö -palvelun. Viulevan Päällikön johdolla ammattimaisesti ja johdonmukaisesti etenevä markkinointi sekä viestintä vahvistavat Fintosin brändiä ja näkyvyyttä eri kohderyhmissä.

Fintos on vuonna 2008 perustettu perheyritys, joka toimii valmistavan ja energiateollisuuden kumppanina hydrauliikan, pneumatiikan, nestejäähdytyksen ja korkeapainehydrauliikan ratkaisuissa.

Fintos kulkee kasvupolulla, mikä tekee jatkuvasta kyvykkyyksien vahvistamisesta tärkeää. Viime vuosina Fintosissa onkin kehitetty hallitustyötä ja strategista johtamista sekä tehostettu prosesseja ja toimintatapoja.

Vuoden 2023 painopisteenä oli markkinoinnin kehittäminen, ja siihen Fintos valitsi kumppaniksi Viulevan Päällikön, jona toimii Riikka Autio.

Hallitustyö ja strategian kehittäminen pohjana

Fintos panostaa hallitustyöhön osana yrityksen yrityksen pitkän aikavälin kehityksen tukemista. Hallituksen osaamisen vahvistamiseksi Tuuli Prinkkilä ja Ville Halmesmäki ovat suorittaneet Kauppakamarin HHJ-tutkinnon ja HHJ PJ -kurssin.

Vuoden 2023 alussa hallitukseen valittiin myös ensimmäinen ulkopuolinen jäsen, Viuleva Groupin yrittäjä Riikka Autio. Hän tuo mukanaan strategian, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntemusta. Myös hänellä on HHJ-tutkinto.

–  Olemme hallituksessa uudistaneet Fintosin vision ja strategian, ja lisäksi arvot on puettu uuteen muotoon koko organisaation voimin. Nyt käynnissä on niiden vieminen osaksi arjen toimintaa. Fntosin ihmisten sitoutuminen on vahvaa, mikä tukee määrätietoista etenemistä, Viuleva Groupin Riikka Autio sanoo.

Lisätietoja hallitustyöstä saat Fintos Oy:n tiedotteesta.

Kokonaisvaltaista markkinoinnin ja viestinnän suunnittelua

Viuleva Päällikön johdolla Fintosin markkinointia on kehitetty kokonaisvaltaisesti. Suunnittelussa on tunnistettu sisäiset ja ulkoiset kohderyhmät sekä tavoitteet.

–  Fintos on saanut selkeän suunnitelman markkinointiin, mikä on heijastanut myönteisesti myös muuhun tekemiseen. Riikka on raudanluja ammattilainen, ja hänellä on suuri ammattiylpeys. Hän osaa määritellä päämäärän ja työkalut, joilla sinne päästään. Minulle ei tuottaisi mitään ongelmaa suositella Riikka Autiota muille yrityksille, Fintosin hallituksen puheenjohtaja ja tekninen johtaja Ville Halmesmäki sanoo.

Lisäksi on laadittu vuodelle toimenpidekalenteri. On esimerkiksi määritetty, miten vahvistetaan arvoja, kulttuuria ja työntekijäkokemusta, onnistutaan rekrytoinneissa työnantajabrändiä kirkastamalla, tavoitetaan nykyiset ja potentiaaliset asiakkaat sekä vahvistetaan sidosryhmäsuhteita ja osallisuutta paikallisyhteisössä.

Viestinnän toteutuksessa selkeä työnjako

Viuleva Päällikkö työskentelee tiiviissä yhteistyössä Fintosin tiimin kanssa. Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijana Viulevan Päällikön rooliin kuuluvat toiminnan suunnittelu, kehittäminen, organisointi ja johtaminen.

Asiakaskentän ja toimialan kiistaton tuntemus sen sijaan on asiakasyrityksellä. Siksi on tärkeää, että ulkoistettu markkinointipäällikkö ja asiakkaan tiimi käyvät avointa vuoropuhelua ja että asiakas voi vaikuttaa tuotoksiin sekä hyväksyä sisällöt.

–  Viulevan tuotokset ovat olleet laadukkaita ja sisällöt suunnitellun mukaisia, ja niitä on hyödynnetty laajasti muun muassa digimarkkinoinnissa, kuten kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeissä, Fintosin toimitusjohtaja Tuuli Prinkkilä sanoo.

Viestinnän toteutuksessa työ jakautuu Viulevan ja Fintosin kesken. Viuleva Päällikkö -palvelun etuna on markkinointi- ja viestintäosaamisen lisääntyminen myös asiakasyrityksessä, mikä on tärkeää jatkuvalle parantamiselle.

Asiakasarvoa sitoutumisesta sekä strategian ja viestinnän yhdistämisestä

Fintos on tyytyväinen Viuleva Päällikön sitoutumiseen ja tapaan toimia.

–  Viuleva Päällikkö Riikka Autio perehtyy asiaan kuin asiaan syvällisesti. Hänellä on vahva strateginen ajattelu, josta hän ammentaa osaamistaan viestinnän ja markkinoinnin tuotoksiin. Asiantuntijana hän sitoutuu toimeksiantoon vahvasti ja tuottaa laadukkaat tuotokset sovitussa aikataulussa. Riikan kanssa on helppoa tehdä yhteistyötä, sillä hän valmistautuu aina hyvin yhteisiin palavereihin, Prinkkilä sanoo.

Suositteluindeksi NPS

Suosittelisin ehdottomasti Riikkaa ja Viulevaa. Arvosana 10.

Tavoitteet ja tuotokset

Viuleva on suorittanut kunnialla kaikki sovitut tehtävät ja tavoitteet sekä jopa ylittänyt odotukset monta kertaa! Tuotokset ovat tasokkaita ja kieli rikasta.

Tapa toimia

Toimintatavat ovat selkeät, ja yhteistyö joustavaa sekä saumatonta

Riikka Autiolla on vahva arvomaailma, ja hänen toimintansa on todella korkeatasoista. Hän on tyylikäs ja korrekti sekä hyvin ystävällinen.

Palvelun hyödyt organisaatiolle

Fintosin markkinointi on suunnitelmallista, mikä juontuu tehdystä markkinointistrategiasta. Markkinointia on alettu tehdä laajemmin. Ammattimainen markkinointi nostaa myös yrityksen brändiä ”nextille levelille”.

Asiantuntijuus

Riikka Autio perehtyy asiaan kuin asiaan syvällisesti. Hänellä on vahva strateginen ajattelu, josta hän ammentaa osaamistaan viestinnän ja markkinoinnin tuotoksiin. Asiantuntijana hän sitoutuu toimeksiantoon vahvasti ja tuottaa laadukkaat tuotokset sovitussa aikataulussa. Hänen kanssaan on helppo tehdä yhteistyötä, sillä hän valmistautuu aina hyvin yhteisiin palavereihin.

Fintos on saanut selkeän suunnitelman markkinointiin, mikä on heijastanut myönteisesti myös muuhun tekemiseen.

Tuuli Prinkkilä
Toimitusjohtaja, Fintos Oy

Palvelun tulokset

  • Vahvempi markkinointistrategia ja kilpailukyky
  • Parempi johtaminen
  • Systemaattinen, ammattimainen, jatkuva viestintä
  • Vahvempi kulttuuri ja työntekijäkokemus 
  • Vahvempi työnantajabrändi ja helpompi rekrytointi
  • Vahvempi brändimielikuva asiakkailla, kumppaneilla ja muilla sidosryhmillä
  • Asiakaspysyvyyden ja -hankinnan kehittyminen
  • Laajempi medianäkyvyys ja tunnettuus

Uutta Fintosin markkinointiviestinnässä

Haluaisitko lisätietoja tai tarjouksen?

Tai kerro tarpeestasi, niin me otamme yhteyttä: